4 x herbronnen in de Bronbossen

Vlaamse Ardennen

Indian summer, paddenstoelen, knisperende blaadjes, stille slingerpaadjes... Wij selecteerden onze 4 favoriete routes voor een herfstwandeling in de Bronbossen.

Trek je stapschoenen aan en ontdek de charme van de zuiderse uithoek van de Vlaamse Ardennen. Trek ravottend, slenterend, met de kinderen, vrienden, of de vrolijke viervoeter... doorheen de regio rond Geraardsbergen, Lierde, Brakel en Ninove.

Stel je eigen tocht samen of ontdek het Wandelwalhalla in de voetsporen van deze verkenners.

Steenbergbos

Trek zoals Sarah richting Brakel en duik het Steenbergbos in via de Stilteroute. Een stevige wandeling van 13 km. No worries: onderweg zijn er heel wat eet- en drinkgelegenheden waar je kan bijtanken!

> Ontdek de Stilteroute in de Koplopen belevingsgids

 

Raspaillebos

Maak je klaar voor een stevige wandeling in het Raspaillebos en ontdek de zuiderse uithoek van de Vlaamse Ardennen in alle geuren en kleuren.

> Wandeling 3 ‘Langs berg en dal’ uit de Bronbossen wandelnetwerkkaart brengt je langs het Raspaillebos.

 

Everbeekse bossen

Sandra geeft je een andere blik op het bladerdak van de Everbeekse bossen, de restanten van een oud bossencomplex tussen Ronse en Brakel. Het knuppelpad ligt er aan je voeten en de majestueuze beuken toren er hoog boven je uit.

> Wandeling 2 ‘Landschapswandeling aan de taalgrens’ uit de Bronbossen wandelnetwerkkaart gidst je langs de Everbeekse bossen.

 

De Nuchten

Natascha neemt je mee naar De Nuchten, een moerasbos langs de Dender en ideale biotoop voor vreemde vogels. Volg het 600m lange knuppelpad, met aansluitende berg- en dalroute van 15km of lusvormige wandelroute van 7,4km doorheen het domein.

> De gratis wandellus ‘Langs gavers en nuchten’ leidt je langs De Nuchten

 

Nog meer buitenpret? Download een gratis wandelroute of koop een wandelnetwerkkaart.

Vlaamse Ardennen

In de Vlaamse Ardennen vind je 850 kilometer aaneengesloten wandelpaden. Een echt wandelwalhalla dus. Aan de hand van 3 wandelnetwerken kan je zelf je eigen route uitstippelen en wandelen langs de genummerde knooppunten. Of laat je leiden door een van de vele routes die beschikbaar zijn, online of op papier.

Wil je zelf ook op stap? Deel dit artikel met je vrienden en trek samen het bos in.