4 x logeren met de kinderen

Lies Cattersel

👪 VERKENNER LIES 👪

Zomertijd is reistijd! En dat hoeft voor ons niet altijd naar het buitenland te zijn. We gaan met onze 2 kinderen heel graag op verkenning in eigen land. Zo gingen we onlangs op wandelweekend in de Vlaamse Ardennen. Het verhaal daarvan kan je hier lezen. Wat een aanrader!
 
Voor wie graag in onze voetsporen volgt, geven we hier alvast 4 leuke B&Bs, met extra aandacht voor de kleinsten.

B&B HOEVE DE SCHAPENKOP – RONSE

 
Deze B&B is volledig ingericht voor de allerkleinsten en voorzien van alle benodigdheden. Een echt topadresje om met je gezin of verschillende gezinnen samen te verblijven. Na het ontbijt kan je samen de boerderijdiertjes verzorgen. Er zijn 7 kamers voor 4 tem 8 personen! Je kan hier zelfs half-pension boeken.
 
Tip: We logeerden hier zelf tijdens ons weekendje weg. Lees het verhaal hier.
 
 
 

B&B HET NATUURLIJK GENOT – MAARKEDAL

 
In deze ecologische B&B kan je overnachten in één van de 4 kamers. Elke kamer is voorzien van een ruim tweepersoonsbed en een afgesloten kamer met 2 éénpersoonsbedden. Hier gebruikt men zo veel mogelijk natuurlijke materialen, dat merk je overal: in de kamers, de tuin, … én bij het ontbijt.  
 
Tip: Verken de wandelroute ‘tussen berg en kapel’ 
 
 
 

B&B BEDLEHEM – BRAKEL

 
Onder de kerktoren van het kleine dorpje Everbeek-Boven kan je logeren in deze charmante pastorij. 1 van de 3 gastenkamers werd ingericht als speelse familiekamer voor 4 personen met een groot rond bed. Je verblijft hier op een prachtige locatie in een familiale, ongedwongen sfeer.
 
Tip: Koop de wandelgids ‘Grensgevallen’ en ga op stap langsheen de taalgrens
 
 
 

B&B AHTHAYET – GERAARDSBERGEN

 
Deze gerestaureerde hoeve ligt op wandelafstand van het Raspaillebos en het provinciaal domein De Gavers. Slapen kan je in één van de drie ruime gastenkamers voor 3 tot 5 personen. Hier kom je echt thuis! De gastvrouw bereidt het ontbijt en avondmaal met veel liefde. 
 
Tip: Geniet van de stilte tijdens de wandelroute ‘tussen Helix en Bosberg
 
 
 
4 x logeren met de kinderen

Ken je ouders die wel eens op stap willen met hun kinderen? Deel dit artikel dan zeker met hen.