5 gratis wandellussen

Toerisme Vlaamse Ardennen

Download één of meerdere van deze nieuwe wandellussen en ga op stap in Vlaanderens Mooiste Landschap met behulp van het handige kaartje en de knooppunten. Veel plezier!

Lus 11: In de voetsporen van de Enamepaters

Je kan kiezen uit een lus van 5, iets meer dan 12 of bijna 15 km. De laatste 2 brengen je langs de archeologische site in Ename waar je restanten terugvindt van de Benedictijnenabdij die het leven in Ename domineerde van 1063 tot 1795.

Download de lus

Lus 12: Op het dak van de Vlaamse Ardennen

Hier wandel je letterlijk op het dak van het Wandelwalhalla en kan je genieten van een reeks prachtige zichten rondom. De wandellussen zijn iets korter, maar des te steviger. Berg op, berg af. Genieten!

Download de lus

Lus 13: Tussen Helix en Bosberg

Vlakbij het Provinciaal Domein De Gavers hebben we deze prachtige wandellussen uitgestippeld. Af en toe aan de steile kant, inclusief een stevige boswandeling doorheen het Raspaillebos en het Moerbekebos. 

Download de lus

Lus 14: Langs de bronnen van het Burreken

Het Burreken is één van de meest schilderachtige plekjes in de Vlaamse Ardennen. Bloemrijke bronbossen, kabbelende beken, weides, knotwilgen en holle wegen wisselen elkaar in een kleinschalig patroon hier af. In het voorjaar word je er overdonderd door de bloemenpracht van anemonen, daslook en hyacinten.

Download de lus

lus 15: Langs de Zwalmbeek

Wandel een goeie 5, 10 of in totaal meer dan 13 km langs de prachtige Zwalmbeek en ontdek de pittoreske dorpjes Roborst en Nederzwalm. Een absolute aanrader in Vlaanderens Mooiste Landschap!

Download de lus

PS, kan je er niet genoeg van krijgen, dan hebben we nog 10 gratis downloadbare wandellussen beschikbaar.

Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.