Beestige verkenning: met een ezel op stap

Lien De Ruyck

⛺ VERKENNER LIEN ⛺

Geef je jouw wandelweekend graag een uitdagende toets? Waag je dan eens aan een ezeltocht door de Vlaamse Ardennen. Een aanrader met kinderen, maar ook erg ontspannend voor volwassenen. Want meer dan een uitstekende conditie, vergt wandelen met een ezel een uitstekend gevoel voor humor. Microavontuur en dolle pret verzekerd!

 

AANRADER VOOR ACTIVO’S

De trip gaat van start op de IJsmolenhoeve in Ronse, waar nog véél meer te beleven valt. Met onder meer een kinderboerderij voor de kleinsten, een adventurepark voor de stoerste, een klompenwandeling voor de leukste thuis en een ezelwandeling voor wie durft. Op en rond het grote domein van de boerderij wordt echt iedereen avonturier. Alleen vervelen zit er hier niet in!

EZELTJE STREKJE

Wie voor de ezeltrektocht kiest, keert gegarandeerd tevreden terug. En dat niet alleen omwille van de hoge aaibaarheidsfactor van de hoofdrolspelers van de wandeling. Vooral hun karakteristieke sterke willetje blijkt erg goed op de lachspieren te werken. Klaar voor een atypische buikspiertraining?

Na een uitgebreide kennismaking en introductie word je erop uit gestuurd. Met wat ezelsnoepjes en een fotoboek met uitgestippelde wandeling op zak, vertrek je voor een wandeling van twee uur zonder begeleider.

The mind game is on! Lukt het je het vertrouwen van het dier te winnen, dan volgt hij/zij je vrijwillig en wordt de tocht een fluitje van een cent. Verlies je jouw geduld? Dan is elke stap vooruit er hoogstwaarschijnlijk ook eentje achteruit. En route, ‘Donkey Shot’ en Sancho Panzo!

AVONTUURLIJK OVERNACHTEN

Ook overnachten op het domein van de IJsmolenhoeve is een tikkeltje spannender dan in een gewone B&B. Avontuurlijk ingestelde groepen vinden er ruim plaats voor 8 tot 22 personen! Met een kampvuur onder de sterren en een nachtje onder een canvassen dak. Je deelt er de lakens uit in een vakantiewoning, lodge, groepstent of safaritent… En er zijn zelfs twee luxury lodges voor 10 personen, met een eigen keuken, badkamer en slaapkamers. Glamping, anyone?

Wie op stap is met een kleiner gezelschap, kan sinds kort in één van de 5 gloednieuwe pipowagens voor vier personen logeren. Waar je ook kiest, het wordt sowieso een unieke ervaring.

EVEN PRAKTISCH

Nood aan een welverdiende pauze na de beestige tocht? Schuif de benen dan lekker onder tafel in Brasserie De IJsmolenhoeve voor iets zoets of hartigs. Van apero en kaaskroketje tot heuse tafelbbq. Zoete inval: groepen tot 10 personen zijn welkom zonder reservatie op woensdag (uitgezonderd schoolvakanties), zaterdag, zondag en feestdagen tussen 11u en 18u.

Meer info

 

Heb je er net extra energie van gekregen? Dan is de Heksenroute uit de Grensgevallengids een mooi vervolg op de route. Maak een tussenstop in Bistro Boekzitting of reserveer een meeneempicknick en trek gezellig verder het bos in. Op zaterdagnamiddag kan je onderweg ook een streekbiertje kopen bij microbrouwerij Keun.

Download de Heksenroute

Lien De Ruyck

Lien De Ruyck is avonturier & freelance creative. Ze houdt van microtrips en grote expedities te land, ter zee en in outer space. Als je ze niet tegenkomt in haar wandelschoenen of felblauwe packraft, tuft ze vast op een caferacer voorbij. Dit jaar startte ze haar eigen outdoor reismagazine Sønderling, een compagnon de route voor wie er graag op uit trekt.

Meer over Lien >>