Brakel in beeld

Iris Debremaeker
Iris en haar zus Els groeiden op in de Vlaamse Ardennen tussen heuvels en waterwegen. Ondertussen wonen ze alle twee in hartje Antwerpen maar zakken ze nog vaak af naar hun ouderlijke regio. Tijdens een recente uitstap in Brakel wandelden ze langs molens, een mijnwerkerspad en kwamen ze zelfs 'bambi' tegen.
 
Zelfs met een regenbui hier en daar genoten ze enorm van de rust en prachtige zichten in Vlaanderens Mooiste Landschap. Dat blijkt ook uit de leuke videomontage die Iris maakte.

De dames waren ook vol lof over B&B De Groene Weg. Iris en Els zijn twee echte foodies en genoten met volle teugen van het ontbijt dat hun gastvrouw had klaargemaakt. Zo was er onder meer vers gebakken brood, geitenkaas en appelsap uit de lokale boomgaard!

De regio rond Brakel staat trouwens gekend voor de kruiden die je er langs de wandelpaden kan vinden. In de 19e eeuw hadden een aantal boeren het idee om op de hoek van hun veld kruiden te planten en deze te verkopen aan apothekers uit de buurt. Zo konden ze een centje bijverdienen. Goed voor ons, want de restanten van deze zaden kan je nu nog steeds plukken. Iris en Els gingen op stap en kwamen terug met een mandje vol kruiden.

Ook Ben Brumagne die een paar weken terug verbleef in B&B De Notelaar ging op zoek naar kruiden en maakte er toen een heerlijke maaltijd van. Het verslag van zijn wandeling in de Zwalmvallei vind je hier.

Wil je zelf op stap in de Vlaamse Ardennen? Hier zijn alvast enkele tips:
Iris Debremaeker

Iris en haar zus Els hebben alvast 1 grote passie gemeen; een liefde voor lekker eten. Daarnaast houdt ze vooral van fotografie & reizen. De perfecte combinatie dus om Swonderful te starten; haar "Notebook on travel, food & photography". Ze schrijft in het Engels, maar haar roots liggen in de Vlaamse Ardennen.

https://swonderfulnotebook.blogspot.be/

Wil je zelf ook op stap? Deel dit artikel met je vrienden en ga net als Els & Iris op verkenning in de Vlaamse Ardennen.