Dag van de Mattentaart

Toerisme Vlaamse Ardennen
Geraardsbergse Mattentaart

De Geraardsbergse Mattentaart is hét bekendste streekproduct van de Vlaamse Ardennen. Op zondag 21 april vieren ze in Geraardsbergen een hele dag feest ter ere van hun Mattentaart!

Dag van de Mattentaart

streekproduct

Europees streekproduct

Je vindt mattentaarten bij alle bakkers in de stad. Enkel op de originele manier bereide taarten uit Geraardsbergen en Lierde mogen de naam Geraardsbergse Mattentaarten dragen, want de Geraardsbergse mattentaart is erkend als Europees streekproduct. 

Een veel gestelde vraag in Geraardsbergen is: “Waar kunnen we nu de beste mattentaarten kopen?” Het antwoord is simpel: er is geen ‘beste’ of ‘enige echte’ mattentaart. Ze zijn allemaal even echt en lekker, maar toch net iets anders. Via de mattenkaart kan je zelf op culinaire ontdekkingstocht gaan.

Download de mattenkaart

 
 
streekproductenmarkt

Dag van de Mattentaart 

Op verschillende locaties op en rond de Markt valt er heel wat te beleven. Ga naar de streekproductenmarkt met proeverijen en bekijk de bakdemonstraties van de mattentaart.

Tip 1: Demonstraties Mattentaartenbak

Start: 13u
Waar: Markt, Geraardsbergen
 

Tip 2: Mattentaartocht

De wandelclub de Padstappers organiseren voor de 35ste keer de Mattentaartentocht. Elke wandelaar kan hier zijn hartje ophalen. 
Start: 7u-15u
Waar: KA Geraardsbergen, Papiermolenstraat 103, Geraardsbergen
Afstanden: van 6 tem 42 km, speciale parcours voor kinderen en gps wandelingen.
 
 
 

 

Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.