De zuivere lucht in de Vlaamse Ardennen

Reismicrobe

Nies is zelfstandig social media expert en snakte na een drukke periode achter de computer naar een portie frisse buitenlucht. En ja, die is toevallig helemaal gratis te verkrijgen in de Vlaamse Ardennen! De drie reismicrobes Nies, Geert en baby Morris trokken er een weekend op uit in Kluisbergen. Geen gedoe met een buggy, maar lekker op pad met de baby in de draagzak!

 

De pedaalroute

Ze haalden de inspiratie voor hun wandeling uit de belevingsgids Koplopen. Aangezien Geert ook gebeten is door de sportmicrobe, werd de keuze voor de pedaalroute (11,8 km) al snel gemaakt. De route leidde hen door het bonte Kluisbos, waar Nies haar extra zuurstof met plezier kon opsnuiven!

In en rond dit Kluisbos - gelegen in het gebied de Getuigenheuvels - passeerden ze enkele iconische plaatsen waar de wielerkoorts het hoogst is: de Ronde van Vlaanderenstraat met 10 levensgrote portretten van mythische wielerhelden, Café d' Oude Hoeve a.k.a. hét wielercafé en de Kwaremont met z'n steile klim en nukkige kasseien. 

Bosbaar

Nies zou Nies niet zijn als er geen hippe hotspot op haar weekend-agenda stond. Pal in het Kluisbos op knooppunt 76 vond ze 'Bosbaar', een initiatief van de eigenaars van 'de Vierschaar'. 'De Vierschaar' is een rustplaats in het Kluisbos met een gelijkname herberg die momenteel gerenoveerd wordt. In afwachting van de heropening besloten eigenaars Stijn en Sylvie een zomerbar te openen. Compleet opgetrokken uit hout en paletten versmelt deze gezellige bar gewoon met het bos!

Nippend van een fris pintje konden ze er even op adem komen en schuilen voor de dikke regendruppels die ondertussen uit de lucht vielen. Kan al eens gebeuren in België :-) De regen was duidelijk niet van plan om hen te sparen dus besloten ze de wandelroute in te korten. Gewoon even op de wandelkaart enkele andere knooppunten kiezen en een shortcut is zo uitgestippeld!

La Sablière

Het gezin verbleef in Hotel La Sablière, gelegen vlakbij het Kluisbos. Een hotel met verzorgde kamers en dito restaurant, waar enkel met kwaliteitsvolle en verse producten gekookt wordt. 

Lees Nies' verhaal in haar eigen woorden na op haar blog en trek er zelf op uit - wij duimen alvast mee voor beter weer!

Reismicrobe

Nies en haar man Geert zijn gebeten door de reismicrobe! In het begin schreef ze op haar blog vooral over reizen met z'n tweeën, tot er een nieuwe kleine reismicrobe bij kwam. Haar blog evolueerde tot een bron van tips voor jonge mama's - zowel voor op reis als in huis. Oprechte verhalen over een reisgraag gezin!

Wil je zelf ook op stap? Deel dit artikel met je vrienden en ga net als Nies op pad in de Vlaamse Ardennen.