Drie keer uitgedaagd in de Vlaamse Ardennen

Frances Lefebure

Frances Lefebure, gekend van Hotel Römantiek, werd onlangs uitgedaagd door Ruben Van Gucht en Ben Roelants om op stap te gaan in de Vlaamse Ardennen. Het doel? Drie uitdagingen tot een goed einde brengen en een StapAf expert worden.

Ze trok haar stevigste schoenen aan en ging op stap langs de Dauwtriproute, een van de vijf mooie thematische wandelroutes uit de belevingsgids Koplopen, en bovendien een van de mooiste wandelroutes in België.

 

Opdracht 1: Een landschap om vrolijk van te worden

Na een mooie tocht tussen velden werd ze getrakteerd op weidse uitzichten. Voor haar eerste opdracht langs de Dauwtriproute werd Frances uitgedaagd door Ruben om een originele landschapsfoto te maken. Ze kreeg hiervoor de hulp van Bart Heirweg, landschapsfotograaf en ambassadeur van de wandelroute:

"Dankzij het magnifieke reliëf bieden de heuvels hier een uniek decor voor fenomenale foto’s: schitterende vergezichten, mooie valleien en vooral heel veel groen."

 

Opdracht 2: Op zoek naar wilde paarden

Van Ben kreeg ze de opdracht om een foto te nemen met een wild paard. Hiervoor ging Frances naar natuurgebied Burreken, een van de meest schilderachtige plekjes in de Vlaamse Ardennen. Het afwisselende heuvellandschap zorgt er hier voor dat je de streek tussen Brakel, Maarkedal en Horebeke steeds weer vanuit een ander oogpunt kan bekijken. Het Burreken is ook de thuis van Exmoorpony’s, die ook wel de laatste wilde paarden van Europa genoemd worden. Een selfie met een paard ... check!

 

Opdracht 3: Knuffelen met een boom

Voor haar volgende opdracht stapte Frances door het Knuffelbos. Hier kan je een van de honderd bomen adopteren en, uiteraard, met jouw boom komen knuffelen. Een schitterende manier om de band met de prachtige natuur van deze regio écht te versterken! Ook hier kon ze haar opdracht tot een goed einde brengen ;-)

Proficiat Frances!

 

Bekijk ook de video van haar avontuur voor nog meer prachtige beelden van de Vlaamse Ardennen:

 

Wil je zelf ook in de voetsporen van Frances treden?

 

WANDELING: Dauwtriproute

Deze route vind je in de Koplopen belevingsgids >>

 

OVERNACHTING: B&B Au Charme Pur

Ga naar de website >>

Frances Lefebure

Frances Lefebure is een Vlaamse actrice. In 2014 werd ze bekend als Kat in de jeugdserie GoGoGo. Daarna volgden al snel andere grote rollen in Vlaamse series zoals Vriendinnen, Tom & Harry, Nieuw Texas, Spitsbroers, Vermist en Amigo's.

In 2017 maakt ze haar debuut als presentatrice in het programma Hotel Römantiek op VIER.

Wil je zelf ook op stap? Deel dit artikel met je vrienden en ga Frances achterna.