Een stadsmeisje in de natuur

MRJLN

Marjolein is een echt stadsmeisje: ze kent de leuke bars, restaurantjes, shopadresjes van de grootsteden in België als haar broekzak. Hoewel je bij een stadsbezoek toch wat kilometers aflegt, werd het volgens haar toch tijd voor het échte wandelwerk in het groen! Haar liefde voor leuke terrasjes kon ze ook daar botvieren!

 

Kuieren langs koeien

Marjolein en haar vriend kozen Horebeke uit om op verkenning te gaan in de Vlaamse Ardennen, deze gemeente is gelegen tussen de Zwalmvallei en de Getuigenheuvels en wordt gekenmerkt door panoramische vergezichten, weilanden vol koeien, schapen en oude hoeves. Zowat alle inwoners van de boerderij passeren de revue! Doordat ze de dichtheid van de steden gewoon zijn, gingen Marjolein en haar vriend bewust voor deze weidse landschappen. Heerlijk onthaasten en uitwaaien in de velden!

Samen wandelden ze zo'n 13 km met als start en finish knooppunt 54. Wij verzekerden het je al, maar ook Marjolein vond deze knooppunten een makkelijke manier om op het juiste pad te blijven, verdwalen is hier niet aan de orde! ;-) De route die ze wandelden, langs Berg en Kapel, is trouwens gratis te downloaden via 'wandellussen' op deze website! 

Onderweg plukten en snoepten ze van de wilde frambozen, braambessen, peren en pruimen die overal langs de wandelpaden te vinden zijn.

Café's bij de vleet

De Vlaamse Ardennen bulken van de gezellige bruine café's en die mochten natuurlijk niet op Marjoleins to-do-lijstje ontbreken. Caféetjes en restaurantjes afstruinen, da 's haar lang leven. Zo passeerde ze o.a. café De Nieuwe Keizer, café Den Obus, Café in't stadhuis en eetcafé De Witte Hoeve.

Tip voor de hongerigen: Marjolein en haar vriend zijn al even bezig de beste frituren in kaart te brengen. Frituur De Meersbloem in Oudenaarde stond al langer op hun verlanglijstje dus daar moesten ze gewoon naartoe! Ze aten en proefden dat het lekker was!

Het logie

Hun stek voor de nacht was het Horenbecca Boutique Hotel. Dit hartelijke logie is ook gelegen in het pittoreske Sint-Maria-Horebeke, een klein en gezellig dorpje omringd door onverharde paden en veldwegels. Of zoals Marjolein het zelf zegt: het lijkt wel een knus Frans dorpje!

Hop! Trek je wandelschoenen aan en vul je longen met Vlaams-Ardense lucht! Je krijgt er meteen een excuus bij om lekkere frietjes te gaan smullen! Neem een kijkje op de webshop en kies uit de vele wandelmogelijkheden.

Lees het volledige artikel op Marjoleins blog.

MRJLN

MRJLN - or simply say Marjolein - houdt van reizen, mode en lekker eten. Dat zijn drie vliegen in een klap, want telkens ze een bestemming bezoekt, geeft ze meteen de beste food- en fashionhotspots mee! Deze Brugse blogger gaat elk jaar een paar keer de grens over, maar houdt je ook op de hoogte van de gezelligste adresjes in eigen land.

http://www.mrjln.com/

Anderen inspireren om zich even aan het drukke stadsleven te onttrekken? Deel dit verhaal met #wandelwalhalla en #vlaamseardennen