Egmontviering in Zottegem

Werner & Myriam

🍷 VERKENNERS WERNER & MYRIAM 🍷

Zottegem wordt ook wel eens de poort van de Vlaamse Ardennen genoemd. Het schitterende landschap was ook de oude Romeinen al opgevallen. Maar de stad is vooral gekend als thuisbasis van de graaf van Egmont.
 
Om de 450ste verjaardag van de onthoofding van deze onfortuinlijke graaf de nodige luister bij te zetten, organiseert de stad Zottegem het Egmontjaar. Daarom is er de komende maanden heel wat te beleven, voor jong en oud.

Zo is er een doe-boekje voor kinderen - Zottegem rond met Egmont - met tal van leuke opdrachten. Ideaal voor families met kinderen die Egmont én de geschiedenis van Zottegem beter willen leren kennen. Gratis op te halen bij de dienst Toerisme.

Wie graag al wandelend de regio verkent kan deze gratis route volgen: ‘Wandelen in de voetsporen van Julius Caesar en Jan de Lichte’. Starten kan in Velzeke, maar er is ook een aanlooproute van aan het prachtige Kasteel van Egmont (centrum Zottegem).

Je kan trouwens ook met de fiets Egmont achterna. De Egmontfietsroute is 40km lang en brengt je in en rond Zottegem.

De Egmontkamer is een museum over Lamoraal van Egmont in het voormalige kabinet van de burgemeester in het stadhuis. Ze werd geopend in 2018 en toont allerlei historische objecten rond Egmont. Gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de dienst voor toerisme Zottegem.

Ga langs bij de dienst Toerisme voor meer info. Of kijk op www.toerismevlaamseardennen.be/egmont voor nog meer leuke activiteiten.

 

Weekendje weg?

Wil je Zottegem graag op je gemak ontdekken? Maar er dan een weekendje van en verblijf in één van deze logies:

B&B Huize Momentum

Deze B&B in Velzeke heeft 2 kamers die zijn ingericht met ecologische materialen. Het ontbijt wordt op maat samengesteld met biologische producten. Boek zeker ook één van de fysiotherapeutische behandelingen. Een op en top verwenadresje!

Boek nu

 

Vakantiewoning Villa Egmont

Deze kindvriendelijke vakantiewoning ligt midden in de natuur maar toch op wandelafstand van het centrum van Zottegem. Je kan er logeren met 14 personen. In de grote keuken kan je samen kokkerellen. De barbecue opstoken en intussen een balletje gooien op de petanquebaan is puur genieten tijdens de lange zomerdagen. De kinderen hoeven zich intussen ook niet te vervelen. De grote binnenkoer werd speciaal voor hen ingericht met trampoline, speelhuisje en fietsjes.

Boek nu

 

B&B Het Blauwe Huis

Hier logeer je in één van de 3 uniek ingerichte themakamers. Dé ideale uitvalsbasis om de omliggende cultuur op te snuiven. Geniet hier vooral van de rust en gezelligheid. De uitbaters geven je met veel plezier tips om de omgeving te verkennen. Ja, ook dé ultieme tip voor een lekkere pint in een oeroude kroeg zal niet ontbreken.

 

Gastronomisch genieten?

Als we nog een laatste tip mogen meegeven, dan laten we je graag kennismaken met Two Cooks in Zottegem (Velzeke - vlakbij B&B Huize Momentum). Dit restaurant staat voor sfeervol dineren in een stijlvol restaurant: een verrassende lunch of uitgebreid degustatiemenu. Hier vind je een totaalbeleving met een eerlijke en lekkere keuken.

Meer info

Werner & Myriam

Werner & Myriam reizen samen de wereld rond. Van Namibië tot Finland en van Frans-Polynesië tot Ecuador … ze zijn er al geweest. Op hun reisblog Dichtbij & Ver Weg schrijven ze graag over de leuke en minder leuke aspecten van het reizen en houden ze hun lezers op de hoogte van evenementen, nieuwigheden en trends i.v.m. reizen en gastronomie, zowel Dichtbij als Ver Weg.

Meer over Werner & Myriam >>

Wil je ook op stap in en rond Zottegem? Deel dit artikel met je vrienden en trek er samen een weekendje op uit!