En toen hadden we 10 kilogram appels

Anne Cornut
Zelfplukdagen Picard

VERKENNER ANNE

Zalig nazomerweer nodigt uit tot dagtripjes. En zo sprongen we vandaag de auto in en reden we richting Vlaamse Ardennen. Een tripje dat we wel vaker maken aangezien mij mama afkomstig is van deze streek en mijn 94-jarige oma er nog steeds woont. (In een klein vintage museumpje als je het mij vraagt, maar dit geheel ter zijde :-)).

 

Appels plukken

Een streek ook met hele fijne wandelingen. Mijn grootvader zaliger nam mij altijd mee op sleeptouw om de streek te verkennen als ik een klein meisje was. Vandaag laten we ons leiden door een uitgestippelde wandeling: 'Lang molens en geuzen'.

Deze brengt ons langs fruithoeve Picard: een plukboerderij waar je tijdens de nazomer zelf appels en peren kan komen plukken. Ik kende dit principe wel al langer maar blijf toch elke keer verrast hoe fijn het is om je eigen eten te plukken.

Wil je zelf ook graag appels plukken? Bij Fruihoeve Picard kan dat tijdens de 3 laatste weekends van september. Voor meer info kan je terecht op hun website.

 

Na de obligate taartstop bij de oma reden we dan met 10 kg appels naar huis terug. Ja echt, 10 kilo! Blijkbaar kan je deze appels echt wel even bijhouden ... al plan ik er voorraadje appelmoes van te maken, op grootmoeders wijze, hoe kan het ook anders :-)

 

 

Recept: Appelmoes op grootmoeders wijze

(dus keihard op het gevoel :-))

Dit heb je nodig:

  • 8 appels
  • Klontje boter
  • Half glas water
  • Suiker (maar dat laat ik weg)

Instructies

  1. Schil de appels en snij in blokjes, verwijder het klokhuis
  2. Smelt de boter in een kookpot en voeg een scheutje water toe
  3. Voeg de stukjes appel toe en stoof tot ze zacht zijn
  4. Roer er de suiker door als je dit graag wilt.

Op de website van Fruithoeve Picard kan je trouwens ook een heleboel lekkere recepten vinden.

Maak er een weekendtrip van

Wil je langer dan 1 dagje blijven in het Wandelwalhalla? Dan kan je bij deze logies terecht voor een zalige overnachting!

B&B De Bosgeus: Een gerenoveerde boerderij met twee gastenkamers (voor maximum 5-6 personen), een uitgebreid ontbijt en een hartelijk onthaal.

Vakantiewoning Den Haegepreeck: Een romantisch Vlaams hoevetje in het historische dorpje Horebeke.

Vakantiewoning De Oude Notelaer: Een huisje voor maximum 5 personen & 1 baby met een mooie gemeenschappelijke tuin en weides met neerhofdieren (schapen, kippen en ganzen).

B&B Mater Amabilis: Een gerenoveerde vierkantshoeve, daterend van het interbellum.

Vakantiewoning Vierkantshoeve Molenzicht: Een authentiek gerenoveerde vierkantshoeve waar je tot rust kan komen.

Anne Cornut

Anne is een 35-jarige mama van vijf kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud die elke dag een poging waagt om alle ballen in de lucht te houden. Naast haar mama-, echtgenote-, vriendin-, collega-, huishoudster-, dochter-, en zussenrol is ze vooral zichzelf. Met een stevige dosis zelfrelativering en humor geeft ze op Mama van vijf een kleine inkijk in dat kleurrijke drukke leventje dat ze voor geen geld van de wereld meer zou kunnen missen.

Meer over Anne >>