Lien op microavontuur in het Wandelwalhalla

Toerisme Vlaamse Ardennen

⛺ VERKENNER LIEN ⛺

Lien De Ruyck is avonturier & freelance creative. Ze houdt van microtrips en grote expedities te land, ter zee en in outer space. Als je ze niet tegenkomt in haar wandelschoenen of felblauwe packraft, tuft ze vast op een caferacer voorbij. Dit jaar startte ze haar eigen outdoor reismagazine Sønderling, een compagnon de route voor wie er graag op uit trekt.

Lien, wat brengt jou naar het Wandelwalhalla?

Ik ben geboren en getogen in de Vlaamse Ardennen. Ronse, Oudenaarde, de Zwalmstreek…kende ik op m’n duimpje. Intussen woon ik al tien jaar in Gent, maar ik keer nog regelmatig terug naar het thuisfront. Als ik over de eerste glooiingen rijd, val ik vanzelf stil.

Toch heeft de streek zelfs voor mij nog heel wat geheimen en nieuwigheden in petto. Ik kijk ernaar uit om die samen met jullie actief te verkennen! Het Seven Summits park in Oudenaarde en de Grensgevallenroutes staan bovenaan mijn wishlist.

 

Voor jou is een weekendtripje in eigen streek een avontuur?

Sowieso! Avonturieren is voor mij de ideale manier om te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse hussle. Wanneer ik mijn rugzak aan trek of de motor op stap, bepaalt alleen de omgeving nog het ritme. Ik startte met Sønderling om dat gevoel te delen met anderen. Een Sonderling is een stille compagnon de route, die je de weg wijst naar toevallige ontmoetingen en plaatselijke curiositeiten. Mijn doel? Jong en oud aanmoedigen om even uit hun comfortzone te stappen en het avontuur niet te ver te zoeken. Het is een manier van leven en kijken. En dat kan dus zelfs tijdens de werkweek of in hun eigen achtertuin.

 

VOLG DE VERHALEN VAN Lien

De komende maanden gaat Lien regelmatig op verkenning in het Wandelwallha en zal ze alle leuke plekjes & tips met ons delen. Houd dus zeker deze website, onze Facebook & Instagram in de gaten!

 

Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.