Lot op verkenning in het Wandelwalhalla

Toerisme Vlaamse Ardennen

School Backpack VERKENNER LOT School Backpack

Lot Wildiers is fulltime reisblogger. Ze is gigantisch nieuwsgierig en heeft een voorliefde voor eigenaardige dingen. Wanneer ze reist, gaat ze er volledig voor: of het nu gaat om een weekendje dichtbij of een reis naar de andere kant van de wereld. Overal gaat ze op zoek naar de mooiste verhalen, naar de meest geheimzinnige, vreemde plekken. Zo kon ze al het noorderlicht, een rijles in een tank en een namiddag als haringvisser van haar bucketlist schrappen.

Lot, wat brengt jou naar het Wandelwalhalla?

Ik was er nog nooit geweest. Echt geweest, bedoel ik dan. Na die eerste wandeling in de Zwalmvallei werd ik zo’n beetje verliefd. Het landschap is zo vertrouwd en toch helemaal anders dan wat ik thuis in Lier vind. Het Wandelwalhalla heeft zo veel verborgen plekjes die ik nog niet gezien heb. De eeuwenoude bossen, de megalieten, de piepkleine dorpjes. Elke keer je een heuvel over wandelt, ligt er iets voor je dat je niet had verwacht.

 

Voor jou is een weekendtrip in eigen streek net zo leuk als naar het buitenland?

Ja, absoluut. Ik hou ervan om buiten te zijn. De wind in je haren, de zon op je gezicht. En daar hoef je helemaal niet ver voor te gaan. Ons België is zo mooi! Onze landschappen, regio’s, steden zijn prachtig, en toch gaan we vaker op vakantie in het buitenland dan in eigen land. Terwijl een weekendje weg zo ontspannend kan zijn. Gewoon een beetje wandelen, lekker eten en op verkenning in eigen land. Het Wandelwalhalla is daar perfect voor.

 

Volg de verhalen van Lot

De komende maanden gaat Lot regelmatig op verkenning in het Wandelwallha en zal ze alle leuke plekjes & tips met ons delen. Houd dus zeker deze website, onze Facebook & Instagram in de gaten!

Toerisme Vlaamse Ardennen

Toerisme Vlaamse Ardennen verzamelt het beste uit Vlaanderens Mooiste Landschap.