Met de hond in de bosjes

Tineke Vandeweyer

Voor Tineke en Timo staat een weekendje weg niet per se gelijk aan citytrippen. Ze verkiezen stille terugtrekplekjes steevast boven toeristische trekpleisters. En daar heeft hun beagle Rolf alles mee te maken. Samen met hun vrolijke viervoeter trokken ze een dagje de bossen van de Vlaamse Ardennen in.

Hun oog viel meteen op de Stilteroute rond Everbeek: 13,2 kilometer lang genieten van de natuur, tjilpende vogeltjes en een occasionele blaf. De route vermijdt dorpjes en drukke straten, en slingert zich een weg doorheen bossen en het platteland. Ideaal voor een wandeling met hun hond!

Ze vertrokken aan de kerk in Everbeek-boven en belandden onmiddellijk in de rust van de velden. Na een uurtje wandelen zochten ze een plaatsje uit waar ze konden picknicken. Elk vergezicht is er even mooi, dus werd het een willekeurig veld. Ze spreiden hun deken en proviand uit en bleven er een tijdje gezellig zitten. En Rolf? Die vond nu niets leukers dan een renpartijtje over de glooiende kouters en malse velden, ook al moest hij meestal aan de leiband.

Daarna stapten ze stevig door in het Steenbergbos en keerden ze via een herstelde kerkwegel terug door het mooie mozaïeklandschap rond Evere, met grasland en braamstruwelen. Onderweg besnuffelde Rolf heel wat veldkruisen en -kapelletjes. Na een tussenstop op het tuinterras van ‘t Fameus Verleden vervolledigden ze de lus via het Tiep-Tiap parkje en het Trimpontbos. Kortweg: een fikse wandeling en een behoorlijk uitgelaten sfeer!

 

Tineke en Timo achterna?

 

Stilteroute

Verspreid over Everbeek, in een zuiderse uithoek van de Vlaamse Ardennen, liggen verschillende bossen. Het zijn stuk voor stuk restanten van het vroegere Poodsbergbos, dat zich in de middeleeuwen uitstrekte tot Ronse. Vandaag vormen ze samen een unieke wandelgebied, waar alleen de stilte hoorbaar is. Deze route is 13,2km lang en vind je in de Koplopen belevingsgids.

Koop de gids

 

't Fameus Verleden

Al sinds 1902 is dit stamineetje de ontmoetingsplek voor de dorpsbewoners van 'Everbecq'. Drie generaties lang heeft men dit cafeetje authentiek gehouden en dit fameus verleden resulteert in een bruin staminee dat nog steeds staat voor een gezellige babbel bij een fris biertje van Belgische bodem.

Meer info

 

Laat je nog meer inspireren

Volg de pootafdrukjes van deze #wandelwalhalla verkenners:

 

IN HET KLUISBOS

Trek zoals Lien naar het Kluisbos in de Getuigenheuvels of het kleine dorpje Louise-Marie in de buurt van Ronse, voor een stevige wandeling van een tiental kilometer. Wie eigen proviand meeheeft kan picknicken aan de reuzentafel in speelzone Bosuil, maar ook onderweg zijn er heel wat eet- en drinkgelegenheden waar jij en je hond kunnen bijtanken!

 

LANGS DE KWAREMONT

Stap Emilie en haar hond Lilo achterna in de Getuigenheuvels, richting Kwaremont. Spring voor dag en dauw uit de veren voor de Dauwtrip uit de inspiratiegids Koplopen. Vroeg in de ochtend zijn de Vlaamse Ardennen op hun mooist!

 

In het Koppenbergbos

Sarah en hond Mica gingen eerder al een weekendje op stap in de Vlaamse Ardennen. Zij verbleven in Oudenaarde en gingen op wandel in het Koppenbergbos. Lees ook haar #wandelwahalla verhaal voor meer inspiratie.

Tineke Vandeweyer

Tineke en Timo wonen in Gentbrugge en gaan dus vaak wandelen met hun hond Rolf in de Gentbrugse Meersen. Als ze eens wat verder van huis willen, dan gaan ze graag naar de Vlaamse Ardennen om er te genieten van de vele wandelpaden langs bossen, molens en beken.

Wil je ook op stap met een viervoeter? Deel dit artikel met je vrienden en ga samen op stap!