Met de kids als gids

Anne Cornut

Voor Anne Cornut, blogster bij Mama Van Vijf is een weekendwandeling de ideale uitlaatklep na een drukke week. We hoefden dan ook maar één keer te vragen of ze met haar voltallige kroost richting de Vlaamse Ardennen wilde trekken. All aboard! Lees hieronder haar verhaal en krijg praktische tips om met je kids (en buggy) op stap te gaan.

Hoeveel geluk kan je hebben met het weer als je een herfstweekendje gepland hebt in de Vlaamse Ardennen? Alle jassen mochten thuisblijven en de najaarszon gaf midden oktober maar liefst 25 graden. Dat kan je bezwaarlijk nog herfstweer noemen, toch? Anne en haar kinderen hoorde je alvast niet klagen!

 

BUITENSPEELTUIN VOOR VOLWASSENEN

Via de wandelknooppunten knoopten ze een mooie wandeling aan elkaar van een dikke 10 km. De kinderen mochten voor gids spelen en vonden het fijn dat ze zelf de weg konden wijzen. Vooral wanneer ze er samen moesten uitkomen of ze nog een extra lusje gingen maken of ze voor de shortcut zouden gaan. Buitenpret verzekerd!

In het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen is het soms nog even puffen, maar het vooruitzicht op een lekker ijsje bij de plaatselijke horeca maakte veel goed. Meteen weer tonnen extra energie! In de speelzone van het Muziekbos konden de kinderen zich helemaal uitleven. Ze mogen er zelfs ravotten, in bomen klimmen en kampen bouwen.

Lekker uitrusten en logeren deden ze in de IJsmolenhoeve. Met een kinderboerderij voor de kleinsten en een hindernissenparcours met klimmuur en highropen voor de stoerste. Van dode momenten was dat weekend alvast geen sprake. En Anne en haar man konden even gezellig de krant lezen. 100% kindvriendelijk en zo ook een zaligheid voor volwassenen, vonden ze!

Voor de nieuwsgierigen: de kinderen kozen uiteindelijk voor de Louise-Marie wandeling met knooppunten 92 - 32 - 93 - 39 - 37- 36 - 35 - 58 - 91 - 92!
Lees ook het verhaal dat Anne zelf schreef op haar blog.

 

3 x KIDS FUN IN DE BUURT

 1. Avonturenpark Seven Summits, Oudenaarde
  Liefhebbers van avontuur en buitensport kunnen adrenalinekicken langs het Donkmeer in Oudenaarde. Klauter over brugjes door het moeras, suis langs het touw van de death ride, spring met z’n allen in de kano of probeer het blotevoetenpad!

 2. Provinciaal domein De Gavers, Geraardsbergen
  Waterpret voor groot en klein, rond de 20 ha grote vijver met zandstrand.

 3. Kluisbos, Ronse
  Groot wandelbos met recreatiezones.
  In de speelzone Bosuil kunnen kinderen naar hartelust ravotten.

 

MET DE BUGGY OP STAP?

Deze 100% verharde routes in het wandelnetwerk Getuigenheuvels zijn ideaal voor een flinke wandeling!

 1. Start in Maarke-Kerkem, afstand: 6,1 km

 2. Start ten noorden van Kluisbos, afstand: 4,4 km

 3. Start ten westen van het Spijkerbos, afstand: 4,5 km

Koop de wandelnetwerkkaart

 

 

Anne Cornut

Anne is een 33-jarige mama van vijf kids tussen de 5 en 10 jaar oud die elke dag een poging waagt om alle ballen in de lucht te houden. Naast haar mama-, echtgenote-, vriendin-, collega-, huishoudster-, dochter-, en zussenrol is ze vooral zichzelf. Met een stevige dosis zelfrelativering en humor geeft ze ons een kleine inkijk in dat kleurrijke drukke leventje dat ze voor geen geld van de wereld meer zou kunnen missen.

http://www.mamavanvijf.be/

Ga je ook graag op stap met je kinderen? Deel het artikel met een andere mama of papa en trek samen naar de Vlaamse Ardennen.