Met het baasje op wintertrip

Oswald & Zwoltopia

Dat je met je hond heerlijk kan wandelen in de Vlaamse Ardennen, dat wisten we al. Maar wat vinden honden nu zelf van het Wandelwalhalla? Jeroen en Tim gingen op pad met hun trouwe viervoeter Oswald. Lees hier het (lichtjes surrealistische) weekendtripverslag van Oswald de corgi :-)

 

Winterwandeling

Baasje Jeroen verraste Oswald met een wandelroute in de Zwalmvallei: ‘Dorpse Charme tussen Zwalm en Schelde’. Een wandellus van 8,7 kilometer die zich een weg baant doorheen akkers, weilanden en enkele charmante dorpjes in de buurt van vakantiehuisje De Notelaer, hun uitvalsbasis voor het weekend. Klonk veelbelovend, vond Oswald!

 

Corgi in de mist

Na een uitgebreid ontbijt trokken Oswald en co er warm ingepakt op uit. Met het knooppuntensysteem en wandelkaart in de hand vonden zijn baasjes makkelijk hun weg doorheen het landschap van de Vlaamse Ardennen. En dat was nodig, want het weer zat die dag minder mee. De mist bleef laag hangen, verhulde de mooie vergezichten en lichtte maar zelden een tipje van de sluier op. Zelfs Kasteel Ten Biezen konden ze die dag niet zien vanuit de verte. Daar had Oswald nochtans naar uitgekeken.

Tussendoor pauzeerde Oswald regelmatig om zijn baasjes wat voorsprong te geven en wat rond te snuffelen. Velden, paarden, ezels en sporen van andere viervoeters: dat walhalla was niet gelogen! Omdat de wegen wat modderig werden, beslisten ze de lus met enkele knooppunten in te korten. Ze sloten de gezellige winterdag af met een welverdiende blonde Ename en seizoensmenu in Bistro Bizarre.

Koffie & cartoons

De volgende dag stond het European Cartoon Center bovenaan de wishlist. Hoe kan het ook anders als je baasje illustrator en cartoonist is? Het drietal sprong de auto in richting Kruishoutem, pikte er de tijdelijke tentoonstelling mee en dook er meer dan een uur in de internationale cartoonbibliotheek. Na een gezellige koffiestop op de markt van Oudenaarde, keerden Oswald, Jeroen en Tim helemaal zen terug naar Gent.

Jeroen was na hun bezoek aan het Cartoon Center én het Wandelwalhalla zo geinspireerd dat hij meteen aan het tekenen ging:

 

Oswald achterna?

In de Vlaamse Ardennen vind je veel hondvriendelijke plekjes. We geven er hieronder een aantal mee.

 

DE WANDELLUS

Wil je ook stevig op stap met je baasje? Trek Oswald en co achterna en ontdek wandeltip 3 in de Zwalmvallei: ‘Dorpse Charme tussen Zwalm en Schelde’. Deze route is 8,7 km lang en gidst je doorheen de Zwalmse velden en heuvels van de Vlaamse Ardennen.

Wandelkaart kopen

 

DE OUDE NOTELAER

Een gezellig, hondvriendelijk vakantiehuisje in Mater, vlakbij de oude Tissenhovemolen. Met sfeervolle kamers voor je baasje en een viertal vrienden. Je haalt er een frisse neus in de grote gemeenschappelijke tuin, of puft uit in de woonkamer, met zicht op de schapen, kippen en ganzen in de weide.

Meer info

 

BISTRO BIZARRE

Op zo’n tien minuten wandelen van het vakantiehuisje, verwelkomen Sarah en Francis jou en je baasje met plezier in hun gezellige bistro. Je puft er gezellig uit bij de open haard, terwijl er gesmuld wordt van een seizoensgerecht of de specialiteit des huizes - de côte à l’os. Doggy bag, please!

Meer info

 

EUROPEAN CARTOON CENTER

Het ECC in Kruishoutem is een tweede thuis voor de cartoonist en de cartoonliefhebber. Je kan er om de drie maanden genieten van een nieuwe tentoonstelling van binnen- en buitenlandse topcartoonisten. Duik er in de gezellige cartoonbib of neem deel aan een activiteit of cursus! Enkel open op zondag, jaarlijks verlof van 25 dec t.e.m. 31 januari.

Meer info

Oswald & Zwoltopia

Oswald is een schattige corgi uit Gent. Samen met zijn baasje Jeroen (ook gekend als cartoonist en illustrator Zwoltopia) gaat hij regelmatig op stap voor een fikse wandeling.

http://zwoltopia.tumblr.com/

Wil je ook op stap in de Vlaamse Ardennen? Deel dit artikel met je vrienden en organiseer een wandeltrip!