Op bezoek bij Adriaen Brouwer

Werner & Myriam

🍷 VERKENNERS WERNER & MYRIAM 🍷

Het is lang geleden dat we nog zó van een tentoonstelling hebben genoten. Adriaen Brouwer (1606 – 1638) is terug in z’n geboortestad Oudenaarde. Een unicum, want nooit eerder kon je zowat de helft van z’n 70 werken, allemaal uit grote musea of wereldwijde privécollecties, op dezelfde plek bewonderen.

Wij waren alvast erg onder de indruk van deze ‘Meester van emoties’. Want als geen ander kon deze tijdgenoot van Rubens en Rembrandt én bewonderaar van Bruegel, menselijke emoties en alledaagse momentopnamen zo gevat op doek zetten. We genoten volop van zijn liederlijke, vaak schalkse taferelen met rokende, drinkende, flirtende en kaartspelende figuren, soms met de schilder zelf in de hoofdrol zoals in z’n prachtige ‘Rokers’. In Brouwers landschapskunst ontwaarden we dan weer de prille kiemen van het impressionisme.

Deze unieke expositie kan je nog tot 16 december 2018 in het MOU in Oudenaarde gaan bekijken. Een tip die kan tellen, nu de dagen korter worden.

Wil je nog meer uit je weekend halen?

In Oudenaarde valt er nog veel meer te beleven. Naast de Adriaen Brouwer expo is er een breed aanvullend programma, ideaal voor een weekendje weg in het historisch centrum van Oudenaarde!

 

Tip 1: Kunstparcours CHARIVARI

Dit tentoonstellingsproject brengt in Oudenaarde een twintigtal hedendaagse kunstenaars samen die in hun werk een gezond gevoel voor ironie, kritiek, spot aan de dag leggen, maar ook steeds gedreven zijn door een zoektocht naar schoonheid, naar poëzie, naar een gevoel van verheffing en verlichting.
CHARIVARI vindt plaats in de Pamelekerk, aan de oever van de Schelde. Op de markt ‘bezet’ dit project eveneens café Adriaen Brouwer. Dat wordt drie maanden een kunstige ontmoetingsplek voor bezoekers.
 
 
 
 

Tip 2: Wandeling doorheen Oudenaarde

Deze wandelroute van Toerisme Oudenaarde brengt je in de voetsporen van de jonge Brouwer, langs historische locaties in het volkse hart van Oudenaarde.
 
 
 
 
 

Tip 3: Maak er een weekendje van

Zo veel te doen, zo weinig tijd! Blijf gerust een nachtje logeren in een van de vele hotels of B&Bs. Bij La Pomme d'Or (foto links) logeer je, pal tegenover het beroemde stadhuis waar de expo loopt, betaalbaar luxueus én schuif je er aan voor een stijlvol avondje culinair genieten. Of bij B&B Mater Amabilis (foto rechts) in de Oudenaardse deelgemeente Mater. De B&B vond onderdak in een gerestaureerde vierkantshoeve uit het interbellum, die per verdieping wordt verhuurd. In tien minuten sta je op de Markt van Oudenaarde.
 
 
Werner & Myriam

Werner & Myriam reizen samen de wereld rond. Van Namibië tot Finland en van Frans-Polynesië tot Ecuador … ze zijn er al geweest. Op hun reisblog Dichtbij & Ver Weg schrijven ze graag over de leuke en minder leuke aspecten van het reizen en houden ze hun lezers op de hoogte van evenementen, nieuwigheden en trends i.v.m. reizen en gastronomie, zowel Dichtbij als Ver Weg.

Meer over Werner & Myriam >>