Peddelen en dauwtrippen

Martin Corlazzoli

Martin Corlazzoli, geboren en getogen in Uruguay, werkt tijdens de week voor een platenfirma in het Gentse.
Daarnaast reist hij de wereld rond als tourmanager. Uit voorliefde voor een mooie zonsopgang trok hij met zijn camera naar het Wandelwalhalla.

Hij maakte een prachtig videoverslag met zijn indrukken van de Vlaamse Ardennen, inclusief zonsopgang ;-)

Dag 1: Avontuur op de Donkvijver

Zaterdagochtend reden Martin en Bram vanuit Gent naar de Vlaamse Ardennen. Ze dropten hun bagage in Hof Ter Lucht, kregen nog wat tips van uitbaters Carine en Daan, en trokken richting Donkvijver. Daar hadden ze een afspraak met Absolut Surfclub voor een SUP-sessie! Het peddelen op een grote surfplank leek makkelijker dan gedacht... een aanrader voor jong en oud! Daarna trokken ze voor een welverdiende 'warme choco' naar De Carillon, het oudste bruin café van Oudenaarde. Dag 1 van hun Wandelwalhalla-avontuur sloten ze af bij Moeder Agnes in Brakel: steak met frietjes!

 

Dag 2: Vroeg uit de veren en dauwtrippen

De volgende ochtend was Martin vroeg uit de veren en legde hij de zonsopgang vast in een timelapse! Ondanks het vroege uur, genoot hij volop. De stilte en rust voelde heerlijk aan.

 

Na een uitgebreid ontbijt waren Martin en Bram klaar voor een wandeling. Ze kozen voor een stevige 24 km langs de Dauwtriproute. Met het knooppuntensysteem en de Koplopen gids in de hand vonden ze makkelijk hun weg doorheen het landschap van de Vlaamse Ardennen. Ook het weer zat mee! Het duo werd getrakteerd op prachtige uitzichten en ontmoette zelfs reeën! Moe maar voldaan keerden ze na enkele uren terug naar huis, klaar om aan een nieuwe werkweek te starten.

"Leuk om weten dat je op een half uur rijden van Gent een gezonde dosis rust en schoonheid kan vinden."

 

Martin achterna?

 

Dauwtriproute

Vroeg in de ochtend zijn de Vlaamse Ardennen vaak op hun mooist: de lage zon en witte nevelslierten tusen de groene heuvels. Wil je genieten van unieke vergezichten, trek dan voor dag en dauw op pad en ga voor deze stevige wandeltocht in en rond het magische Burreken. Hou je camera in de aanslag! Deze route is 24,6 km lang en vind je in de Koplopen belevingsgids.

Koop Koplopen

 

Hof Ter Lucht

Een charmante B&B met sfeervolle kamers waar je 's ochtends geniet van een heerlijk ontbijt in een stijlvol kader. Je proeft er van een adembenemend zicht op de Scheldevallei en kan zalig ontstressen in een groene oase. Er is bovendien ook een gloednieuw binnenzwembad met Finse sauna!

Meer info

 

Absolut Surfclub

De Donkvijver is bijna 40 ha groot en bestaat uit 2 vijvers die onderling verbonden zijn. Zit de wind goed, kan je op de ‘grote vijver’ windsurfen. Wie het liever rustiger aan doet, kan ook SUP'en (Stand Up Paddle-boarden). Her en der bevinden zich aan de rand van de 'grote vijver' ook kleine eilandjes waar je makkelijk langs kan peddelen.

Meer info

 

Café De Carillon

Welkom in het oudste bruin café van Oudenaarde waar je heel wat locals zal terugvinden. Op de menu staan bovendien heel wat streekbieren!

Meer info

 

Moeder Agnes

In deze familiehoeve ontvangen Gwénaël en Audrey je graag in hun eetcafé. Je kiest er uit één van de seizoenssuggesties of een klassieker van de vaste kaart. Wat dacht je van een huisgemaakte americainschotel of brochette met varkenshaasje? Smakelijk!

Meer info

Martin Corlazzoli

Corlazzzoli is de alias van het fotografisch werk van Martin Corlazzoli. Geïnspireerd door eenvoud en nieuwe prikkels legt hij zijn beleving vast op beeld. Martin, geboren en getogen in Uruguay, werkt tijdens de week voor een platenfirma in het Gentse. Daarnaast reist hij de wereld rond als tourmanager.

https://corlazzzoli.exposure.co/

Ken je nog liefhebbers van een mooie zonsopgang? Deel dit artikel met hen en wie weet vertrek je binnenkort samen op Dauwtrip!