Puur natuur

Cindy Theunissen

Cindy Theunissen, natuurliefhebber en oprichtster van reisblog NatureScanner, kijkt minstens even hard uit naar een kort tripje als naar een verre reis. In het weekend trekt ze met haar man en zoontje Ciske zo vaak als ze kan de natuur in, op zoek naar verborgen vakantieplekjes dichtbij huis. Eindelijk was het de beurt aan de Vlaamse Ardennen... Want een streek die ‘hét Wandelwalhalla’ werd genoemd, dat moest ze wel met eigen ogen verkennen!

 

DE NATUURROUTE

Cindy haalde de inspiratie voor hun wandeling uit de belevingsgids Koplopen. De keuze voor de Natuurroute (8,9 km) - hoe kon het ook anders - was snel gemaakt. In de Zwalmvallei passeerden ze naast mooie landschappen ook enkele iconische molens, zoals de Boembekemolen, en genoten met z’n drieën van de vele feeërieke watervalletjes en bankjes aan de oevers van de Zwalm.

 

CISKE DE GIDS

Cindy en haar man waren meteen fan van het knooppuntensysteem, omdat ze op die manier ook hun zoon enthousiast konden maken voor een fikse wandeling. Onderweg mocht hij het voortouw nemen en de route zoeken, van paal naar paal. Hij gidste hen moeiteloos doorheen het veelzijdige landschap: van landweggetjes, langs gevels met kruisjes, tuinen met kippen en geitjes, langs maïsvelden en bossen omhoog en omlaag over de Vlaamse heuvels. Soms beloonden ze hem met wat lekkers als hij weer een knooppunt had gevonden, verklapt Cindy.

 

GEZELLIGE TUSSENSTOPS

Tussendoor rustten ze regelmatig even uit om kapitein Ciske pauze te geven en van de stilte te genieten. Op een houten bankje als de zon er even doorkomt of lekker binnen om op te warmen. De eerste tussenstop brengt hen naar volkscafé In de Zavelput, waar de tijd wel stil leek te staan. Het authentieke café doet dan ook niet voor niets vaak dienst als filmdecor. Ook cafébazin Lea is al decennia lang een vaste waarde achter de toog.
Later houden ze ook bij Hoorens Koffiebranderij nog even halt. Voor een heerlijke kop koffie... en omdat ze stiekem een glimp hopen op te vangen van eigenares Eveline Hoorens, de vrouw van Panamarenko. Daarna mag Ciske meeliften in papa’s nek. De Vlaamse heuvels zijn straffer dan verwacht!

 

LEKKER VLAAMS

Na afloop van de lange wandeling gingen ze met plezier de Vlaamse tour op en nipten ze van een echte Kwaremont bij een pot Vlaamse stoverij in B&B De Boomgaard. Daar mochten ze nadien ook onder de wol kruipen. Cindy’s conclusie: "Een leuk gebied voor jong en oud, een walhalla voor fietsers en wandelaars, voor culinaire liefhebbers en voor mensen die simpelweg een weekend rust zoeken. We kunnen het alleen maar bevestigen, ook voor ons behoren de Vlaamse Ardennen tot één van de mooiste plekjes in Vlaanderen!"

 

Lees zeker ook het artikel op NatureScanner over Cindy haar weekend.

 

WIL JE HET GEZIN GRAAG ACHTERNA?

 

DE NATUURROUTE

In de Zwalmvallei gaan natuur en cultuur al eeuwen hand in hand. De rivier zorgt voor vruchtbare gronden, maar ook voor de nodige energie om de vruchten van de akkers te verwerken. Je wandelt er langs bomenrijen, hagen en houtekanten in een landschap vol waardevolle biotopen en een gebied waar verschillende natuurverenigingen bijdragen tot het onderhoud. Deze route is 8,9 km lang en vind je in de Koplopen belevingsgids.

Koop de belevingsgids

 

DE BOOMGAARD

B&B De Boomgaard ligt middenin natuurgebied Cotthem, waar je kan genieten van de stilte en proeven van ongerepte natuur. De ideale uitvalsbasis voor korte en lange wandeltochten in de buurt.

Meer info

Cindy Theunissen

Cindy Theunissen is 38 jaar en getrouwd met Casper. Zelf is ze Belgische, maar ze woont samen met haar man en zoontje Ciske in Nederland. Na enkele jaren ervaring in de reisbranche besloot ze om haar 4 passies te verenigen in haar werk: reizen, natuur, schrijven en internet. Hieruit is NatureScanner ontstaan: een inspiratiesite voor natuurreizigers. Het platform biedt informatie over de mooiste plekjes op aarde, met daarbij een overzicht van actieve vakantietips: waar wandelen, fietsen, duiken enz.

https://www.naturescanner.nl/

Ken je iemand die ook graag op stap gaat in de Vlaamse Ardennen? Deel dit artikel en kijk wie met jou mee op verkenning wil!