Slapen in een geitenboerderij

Dora Gasia

Dat je niet ver hoeft te gaan om een echt vakantiegevoel te krijgen, dat wisten we al. Een staycation kan echt enorm veel rust brengen. Vooral dan die waar je tòch nog ergens anders gaat slapen. Dora trok met haar kinderen op weekend naar de Vlaamse Ardennen.

Ze overnachtte met haar twee kinderen in geitenboerderij De Volle Maan: een vakantiehuisje, kaasmakerij én bioboerderij. De kinderen konden er rondcrossen op gocarts en geitjes knuffelen! ’s Morgens kregen ze een lekker uitgebreid ontbijt met vers geperst sap, broodjes, eitjes, yoghurt, véél geitenkaasjes (uiteraard) en ander lekkers.

Dora koos voor een wandeling van 7 km langs het Jan De Lichtepad. De wandelnetwerkkaart van de Zwalmvallei die haar hier zou begeleiden was ze per ongeluk thuis vergeten, dus moest ze het doen met de foto's op haar gsm :-)
 
Als oprechte stadsmensen genoten ze zo hard van het gebrek aan verkeer, muren, gebouwen en mensen. De kinderen plukten bloemen, liepen door de maïs en zwaaiden naar de koeien.

"Bijna niet te geloven dat je maar een halfuurtje moet rijden van Gent om ineens in een heel andere wereld te zijn."

Onderweg maakte ze ook heel wat filmpjes. Een impressie van Dora's weekend:

Wil je zelf op stap in de Vlaamse Ardennen? Hier zijn alvast enkele tips:

Dora Gasia

Dora is social media strateeg en mama van twee. Op haar blog 'Sleeping in clean sheets' schrijft ze haar hersenspinsels met veel humor neer en neemt ze je mee in alledaagse maar bijzondere verhalen. Ook aan de blog 'Maison Slash', een online magazine voor ouders, draagt ze leuke artikels bij.

https://sleepingincleansheets.com/

http://maisonslash.be/

Wil je zelf ook op stap? Deel dit artikel met je vrienden en trek net als Dora op verkenning in de Vlaamse Ardennen.