Stilte versus feestgedruis

Vree Ver Weg

Hoewel Claire geen enkele editie van de Gentse Feesten aan zich voorbij laat gaan, last ze elk jaar temidden een korte party-pauze in. Kwestie van de 10 dagen volksfeest heelhuids door te komen... Samen met haar vriend Nicky dook ze deze keer de rust en natuur van de Vlaamse Ardennen in.  Ronse en het Kluisbos waren haar al bekend, dus ging Claire nu richting Brakel.

In de belevingsgids Koplopen vond Claire precies wat ze nodig had: de Stilteroute, een zuiderse uithoek van Vlaanders Mooiste Landschap waar alleen de stilte hoorbaar is. 

"Na 5 dagen feestgedruis klonk de Stilteroute nogal aanlokkelijk: een wandeling van 13.2 km doorheen de bossen, velden en weiden van Everbeek. (...) Wel echt genieten, eerst door het koele bos, dan langs eindeloos lijkende korenvelden waar klaprozen rood afsteken tegen het korengeel."

 

Lekker niksen

Het gezellige Gîte les Mineurs werd hun stek voor de komende avond en nacht. In de prachtige tuin van de gîte gingen ze een luilekkere avond tegemoet. Met een pizza en een wijntje kon het genieten in de avondzon beginnen!

"Ik heb zelf tuin noch hond, en 25° graden ’s avonds is ook eerder uitzonderlijk. Ik moet zeker niet meer zeggen dat ik daar echt prinsheerlijk zat in de avondgloed. Provence-gevoel ten top!"

Knooppunten, wat voor iets is dat nu precies?

Claire en Nicky gebruikten voor hun wandelingen het handige systeem van knooppunten. In haar blogpost legt ze kort uit hoe je deze knooppunten nu precies gebruikt. 

"Ik merkte in de reacties op mijn Instastories dat niet iedereen helemaal bekend is met het systeem van knooppunten. In heel Vlaanderen staan honderden knooppuntenpaaltjes, waarop bordjes met nummers hangen. (...) En dan is het gemakkelijk: gewoon de juiste nummertjes volgen. Het heeft iets van een zoektocht en da’s altijd plezant!"

 

Drie tips voor zij die alvast zin kregen om erop uit te trekken:

  • De routes die het duo volgde, staan beschreven in de belevingsgids. Elke wandelkaart wordt vergezeld van een resem tips voor onderweg.
  • Ook de gratis wandellus 'langs beken en gedichten' ligt in dit muisstille gebied.
  • Wil je het systeem van knooppunten zelf ook eens uitproberen? Stel dan je route samen via de wandelrouteplanner.

En lees zeker ook nog eens Claire's volledige blogpost over haar trip in het wandelwalhalla! 

Vree Ver Weg

Claire Bracke startte haar reisblog Vree Ver Weg toen ze 6 maanden in Australië en Nieuw-Zeeland verbleef. Ondertussen woont ze al een tijd terug in Gent maar het reizen zit in haar bloed! Of het nu vree ver weg of vree dichtbij is!

Wil je zelf ook op stap? Deel dit artikel met je vrienden en kom net als Claire tot rust in de Vlaamse Ardennen.