Top gastronomie en prachtige natuur

Myriam Minne
Myriam, foodblogger bij Hap en Tap, trok in augustus samen met haar man een weekend op verkenning in de Vlaamse Ardennen. Ze combineerde er een mini-marathon in de prachtige Zwalmvallei met een gastronomisch diner op het water. Myriam en Bob (ja, ook bob van dienst) waren enorm onder de indruk van zowel de natuur als de gastronomie.
 
 

Dinner On a Lake 

Van 23 juni tot en met 17 september kan je in Zottegem genieten van Dinner On a Lake; een drijvend pop-up restaurant waar top chefs worden uitgenodigd om een gastronomische maaltijd klaar te maken.
 
Tijdens Myriam haar dinner was Lily Roberts de chef van dienst; een 24-jarige dame die enkel vegetarisch en glutenvrij kookt. Myriam vertelt op haar eigen blog: "Lily kan toveren! En dat niet alleen. Lily is ook een verteller. Doorheen haar menu vertelt ze een verhaal: zo vertegenwoordigt elk gerecht en elk ingrediënt een fase van de groeicyclus van planten. Hier is over nagedacht!"
 
Myriam en haar man genoten niet enkel van het eten, maar ook van de rust die de omgeving bracht. Dinner On a Lake gaat namelijk door op het domein van het Kasteel van Leeuwergem; een 18e eeuws kasteel omgeven door prachtige natuur.
 

In de bloemetjes gezet

Logeren deed Myriam samen met haar man Bob in B&B Fine Fleur in Zottegem (inclusief prachtig bloemenbehang aan de muren). 's Morgens werden ze verwend met een bijzonder uitgebreid ontbijt ‘doorspekt’ met de vele verhalen van de uitbater … En dat verrast ons niet; iedereen die er logeert is vol lof over de gastvrijheid van uitbater Axel.
 
 

Lopend door de Zwalmvallei

Behalve lekker eten heeft Myriam nog een tweede passie: marathons lopen. En dus ging ze in en rond de Zwalmvallei op training. Met haar belevingsgids op zak liep ze de volledige Gourmand route af. Deze is 10,6 km lang, dus geen zware uitdaging voor Myriam. En maar goed ook ... zo kon ze nog meer genieten van de ongelooflijke zichten, oevers en rustieke hoevetjes.
 
De start was aan taverne-restaurant De Zwalmmolen in Zwalm. Vandaar ging het gedurende ca. 4 km over een smal paadje langs de oevers van de Zwalm. Ze kwam, op enkele vissers na, niemand tegen. Daarna werd het pittiger en werd het landschap glooiend. Haar kuiten protesteerden (want ze had de dag ervoor de meer dan 500 trappen van de Sint-Romboutstoren in Mechelen beklommen), maar de mooie landschappen met her en der rustieke hoevetjes en de panoramische uitzichten maakten alles goed.
 
Aan het eind van de route besloot ze: "Waarom zou je naar de Ardennen rijden als je de Vlaamse Ardennen hebt? Dit is het wandelwalhalla voor liefhebbers van natuur en rust!"

Wil je zelf op stap in de Vlaamse Ardennen? Hier zijn alvast enkele tips:

Myriam Minne

Als Myriam niet aan het rondhossen is in haar loopoutfit in en rond Lochristi, kan je haar met haar keukenschort in de keuken vinden, goochelend met messen, sifon, KitchenAid en Thermomix. Aangezien ze ook graag schrijft lag de keuze om met haar eigen blog te starten voor de hand.

http://www.hap-en-tap.be/

Wil je zelf ook op stap? Deel dit artikel met je vrienden en ga net als Myriam lekker eten in de Vlaamse Ardennen.