Wandelen en (culinair) genieten

Kriskookt
Kris werd al erg jong gebeten door de kookmicrobe en laat zich dan ook vaak leiden door zijn smaakzin. Het foodtruckfestival tijdens Feeste 't Ename was dus een ideaal excuus om op pad te gaan in de Vlaamse Ardennen. Samen met zijn vrouw ging hij een weekendje wandelen en culinair genieten in de buurt van Ename.
 
Met de wandelkaart Getuigenheuvels in de hand stippelden ze hun eigen wandeling uit. Ze kozen Louise-Marie, een gehucht op de grens tussen Maarkedal en Ronse, als hun vertrekpunt. Van daaruit wandelden ze verder in en rond het Muziekbos. Dit bos wordt, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, niet bewoond door muzikanten maar heeft zijn naam te danken aan de wind die melodisch tussen de beukenbomen ruist.
 
Kris sloot zijn wandeling af op knooppunt 36, waar hij ook vertrok, met een lekker streekbiertje bij Bistro Boekzitting. Deze gezellige bistro kreeg zijn naam van een eeuwenoude beuk (ofte Boek) die vroeger op deze plek stond. Binnenin vind je nog een foto van de boom en bij de uitbaters kan je terecht voor een enthousiaste uitleg over de historie.
Zuid-Frankrijk aan de Schelde
 
Bij B&B Scheldekant werden ze hartelijk verwelkomd door Wout & Elke. Hun mooie tuin is de plek bij uitstek om even tot rust te komen. Door de directe doorgang naar het jaagpad is dit ook het ideale vertrekpunt voor een wandeling of fietstocht.

"Ik weet niet of het zonnetje er voor iets tussen zat, maar deze B&B heeft een enorm hoge vakantiegevoel factor. Met een welkoms biertje op het terras waanden we ons bijna in het zuiden van Frankrijk."

 
Kris was vooral onder de indruk van het rijkelijke ontbijt met (streek)producten; heerlijke choco van Galler, kaasjes van Kaasmeester Callebaut en vers appelsap van eigen boomgaard.
Feeste 't Eename
 
Kris kwam niet enkel naar de Vlaamse Ardennen om te wandelen. Hij bezocht er ook het dorpsfestival Feeste 't Eename; een gratis festival met kinderanimatie, paardenspektakel, vuurwerk & uiteraard een foodtruckfestival. Buiten Ename streekbier proefde Kris er ook van 'fish pita', verse handgemaakte kroketten, bitterballen met meelwormen en smoutebollen als dessert.
 
Voor Kris was het een heel geslaagd weekend; gezellig wandelen in het muziekbos, culinair genieten op Feeste 'Ename en een lekker ontbijt aan de oever van de Schelde.
 
 
Lees het volledige verhaal van de uitstap van Kris op zijn eigen blog.
Kriskookt

Kris werd al op erg jonge leeftijd gebeten door de kookmicrobe. Met een moeder die altijd met verse producten kookte, wekelijks naar de markt trok en de heerlijkste desserts en taarten op tafel toverde, moest zijn toekomst wel ergens verbonden blijven met het culinaire wereldje. Na een kleine omzwerving binnen de studierichting hout & bouw koos hij resoluut voor de hotelschool VTI Spijker in Hoogstraten. Na te hebben gewerkt als traiteur en kok bij een fitnesscentrum werkt hij nu in de keuken bij Truckstop Joost, langs de autostrade van Antwerpen-Breda.

https://www.kriskookt.be/

Wil je zelf ook op stap? Deel dit artikel met je vrienden en ga net als Kris lekker eten in de Vlaamse Ardennen.